Săptămâna Spațiului Cosmic

Space Week

Secretele misiunilor spațiale

De luni până sâmbătă, de la ora 18:00

Luni: episodul 1 – Incendiu pe Stația Spațială Mir: Astronauții și cosmonauții se luptă cu un incendiu care le pune viața în pericol, apoi se ocupă de o navetă scăpată de sub control, la bordul stației spațiale rusești Mir.

Marți: episodul 2 – Naufragiați: O coliziune fatală pe orbită străpunge stratul exterior al stației spațiale Mir. Oxigenul se scurge în spațiu, iar „barca de salvare" a echipajului are probleme majore.

Miercuri: episodul 3 – Scurgere: O scurgere toxică de amoniac pune în pericol un întreg echipaj. Un cosmonaut supraviețuiește cu greu reintrării în atmosfera Pământului, dar rămâne pierdut în sălbăticie.

Joi: episodul 4 – Misiune: În timpul unei misiuni strict secrete, echipajul navetei spațiale Atlantis descoperă că elemente ale scutului termic de pe partea inferioară a navei au fost grav afectate.

Vineri: episodul 5 – Fără întoarcere: Urmărim povești adevărate din istoria explorării spațiului de către om: întâmplări neprevăzute, proiecte la un pas de a fi ratate, întâlniri neașteptate și descoperiri periculoase.

Sâmbătă de la ora 16:00: episodul 6 – Întoarcere fatală: Urmărim povești adevărate din istoria explorării spațiului de către om: întâmplări neprevăzute, proiecte la un pas de a fi ratate, întâlniri neașteptate și descoperiri periculoase.

Episoadele de luni până vineri sunt în reluare 13.10.2018, de la ora 11:00 până la ora 16:00.

 

NASA: Cazuri neelucidate

De luni până vineri, de la ora 00:00

Luni: episodul 1 – Viață în infern: Un OZN se prăbușește în Pennsylvania. Era oare un satelit sovietic sau ceva mult mai periculos? NASA descoperă imposibilul pe Mercur: apă înghețată.

Marți: episodul 2 – Teroare strict secretă: Imagini cu Mercur dezvăluie formațiuni masive, de forma unui păianjen, pe suprafața planetei. Sunt oare niște formațiuni geologice bizare sau ceva cu o semnificație de rău augur?

Miercuri: episodul 3 – Arme mortale: Programul revine cu noi întâlniri misterioase, descoperiri neobișnuite și imagini ciudate, prezentate de cele mai sclipitoare minți de la NASA.

Joi: episodul 4 – Ciocanul lui Thor: Ce sunt urmele misterioase de pe Lună, de lângă zonele unde a aselenizat Apollo? Oare un obiect spațial misterios a avut un efect dezastruos asupra echipajului navetei spațiale?

Vineri: episodul 5 – Răzbunarea licuricilor: Există ceva în spațiu care atacă mintea astronauților. Ce anume? Ar trebui oare ca NASA să-și facă griji din cauza apariției bruște a așa-numiților "licurici spațiali"?

 

Curiosity: Furtuna solară

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, de la ora 00:00

Echipe de cercetători şi specialişti în meteorologie spaţială încearcă să înţeleagă mecanismele interioare ale Soarelui. Ce impact ar avea o megafurtună solară asupra noastră?

 

Tranzacţii cu obiecte din spaţiu

Duminică, 14 octombrie 2018, de ora 11:00, până la ora 17:00.

O echipă cutreieră SUA în căutare de artefacte din spaţiu, cumpărând şi vânzând apoi în profit diverse chestii, de la o toaletă spaţială până la raţia de hrană a unui astronaut.

 

NASA: 60 de ani de călătorii spațiale

Duminică 14 octombrie 2018, de la ora 22:00

Sărbătorim 60 de ani de activităţi derulate de NASA - o instituție istorică, remarcabilă, care a ajuns pe Lună, pe suprafața lui Marte și la marginea sistemului solar.

 

Curiosity: Există viaţă pe Marte?

Duminică 14 octombrie 2018, de la ora 23:30

Omenirea e fascinată de Planeta Roşie, fiindcă seamănă cu Pământul nostru. Dacă vom descoperi dovezi că acolo a existat viaţă, ce impact vor avea acestea asupra omenirii?

 

Ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis

Duminică, 14 octombrie 2018, de la ora 00:30

În timp ce Atlantis se pregăteşte pentru ultima călătorie, acest documentar captivant dezvăluie poveştile astronauţilor şi inginerilor care şi-au dedicat viaţa programului spaţial.