Mii de rechini migrează de pe coasta Floridei, iar ceva este in neregulă cu migrația lor

Rechini

În fiecare an, rechinii de pe coasta Floridei migrează spre sudul Oceanului Atlantic în căutarea hranei și a apelor mai calde.

Fotografiile aeriene uimitoare realizate de Sun Sentinel ne arată scara migrației, care începe de pe coasta Carolinei și care este constituită din zeci de mii de rechini. Un expert a precizat că migrația a început mai târziu decât în mod normal.

„Ce pot spune este că anul acesta a început cu întârziere și sunt curios dacă populația este compusă din același număr de indivizi ca anul trecut”, Stephen Kajiura, profesor de științe biologice, Atlantic University din Florida

Mai mult, Kajiura a declarat că mai mulți rechini monitorizați s-au deplasat până la nord de New York în ultimii ani din cauza schimbării temperaturii apei. Anula acesta, fenomenul El Nino a influențat foarte mult temperatura oceanului. Schimbări ale tiparului direcției vântului modifică deplasarea apei în ocean, totul rezultând în modificări ciudate ale vremii care afectează rechinii și alte animale.

Articol original publicat pe discovery.com.