Hibrizi om-animal crescuți pentru transplant de organe

Fetus

Peste 123.000 de americani se află pe listele de așteptare în vederea transplantului de organe și mulți alții la nivel global. Pentru a aduce oferta la nivelul cererii de organe, câțiva oameni de știință de la diferite laboratoare lucrează la creșterea artificială a organelor destinate celor care depind de ele. Problema de etică apare în momentul în care aflăm că organele sunt crescute în animale prin adăugarea celulelor stem umane în embrioni de porc și oaie.

Dupa cum vă imaginați, hibrizii aceștia sunt controversați pentru că nu știm ce se poate întâmpla când introduci celule umane în embrionii altor specii. Vor dezvolta aceștia caracteristici specifice speciei noastre, poate chiar inteligență?

În ciuda controversei, unele laboratoare continuă munca de cercetare mai ales că aceasta a fost ușurată de cele mai noi avansuri în tehnologia biologiei stem și a tehnicii de editare genomică, cea din urmă permițând modificarea genetică a porcilor și oilor care nu pot dezvolta în mod natural anumite tipuri de organe și țesuturi. Oamenii de știință injectează celule stem în embrionii acestor specii pentru a crește în vederea dezvoltării organelor lipsă ce ar urma apoi recoltate.

Au existat până acum cel puțin 20 de sarcini hibride. Eforturile nu au avut ca rezultat crearea de organe încă, dar pavează drumul catre acest obiectiv. 

FACEBOOK

YOUTUBE

TWITTER