Episodul 5 - Cofetăreasa

Cofetareasa

Al cincilea episod Artisan, ediție specială de Crăciun, o are ca personaj principal pe Anca Feodor, cake designer la Cookie Jar. Sau cofetăreasă, cum i-am spus noi :) Anca a renunțat la o carieră în PR pentru a crea torturi și tot felul de dulciuri bune. Nu în ultimul rând, reușește să facă unele dintre cele mai reușite decorări de tort pe care le-am văzut noi.  

Cofetareasa

Episodul 4 - Ambrotipistul

Ambrotipistul

Al patrulea episod al seriei Artisan îl are ca personaj principal pe Ștefan Dinu, fost avocat și lichidator, actual creator de obiecte fotografice la Allkimik, un studio foto analog aflat intr-o mansardă din centrul Bucureștiului.

Fotografiile lui Ștefan sunt realizate printr-o tehnică veche de peste 150 de ani, numită ambrotipie. Fiecare imagine care iese din mâna lui este un unicat și nu seamănă cu nimic din ce suntem obișnuiți să credem că înseamnă fotografia, mai ales cea realizată cu mijloace moderne.  

Ambrotipistul

Episodul 3 - Lutierul electric

Lutierul electric

Al treilea episod Artisan il are ca protagonist pe Florin Giuglea, constructor de chitare electrice custom si chitarist in trupa Publika. Florin a construit prima sa chitara pe la 20 de ani, folosind o tija de la o umbrela veche pentru gatul chitarei, iar lemnul provenea de la un pat de mahon, vechi de 100 de ani. Inainte de a se ocupa exclusiv de muzica si construit de chitare, Florin a fost militar si profesor de limba engleza de afaceri. Chitarele pe care le face sunt construite din lemn ales special, din Statele Unite, iar metodele pe care le foloseste sunt cele din anii ’50-'60, intrucat considera ca aceea a fost epoca de aur a constructiei de chitare electrice. 

Lutierul

Episodul 2 - Brutarii

Brutarie Artisan

Al doilea episod e despre pâine, croissante, tarte și tot felul de alte bunătăți care se fac într-o brutărie-patiserie artizanală franceză. Mai exact, la Pain Plaisir. În egală măsură e despre cum poți renunța la o carieră în finanțe sau marketing pentru a-ți urma pasiunea. E despre Irina, Monica și Tom și ce-i motivează pe ei să se trezească dimineața, cu noaptea-n cap și să muncească 12-14 ore zilnic.  

Irina a renunțat la o carieră în finanțe și a plecat la Paris, unde a urmat cursurile Le Cordon Bleu, una dintre cele mai bune școli de gătit din lume. După absolvire, s-a angajat în bucătăria unui restaurant de 3 stele Michelin (Pierre Gagnaire), unde l-a cunoscut pe Tom, un tânăr chef brutar englez. Monica a renunțat la o carieră în marketing pentru a se alătura celor doi atunci când s-au hotărât să vina în România, să deschidă propria afacere.  

Artisan paine

Episodul 1 - Șocolatierul

Socolatierul

Primul episod al seriei îl are ca subiect pe Răzvan Giurcăneanu, care, după aproape 20 de ani petrecuți în publicitate și la aproape 50 ani de viață s-a hotărât să facă o schimbare radicală de carieră și să se (re)apuce să facă ciocolată artizanal, așa cum făcea bunicul său, meșter ciocolatier încă din perioada interbelică. 

“Eu cred că cea mai mare nevoie a oamenilor este să vadă lucruri făcute de mâna altor oameni, așa că m-a atras de la început ideea TheCell și sper ca seria lor de documentare să contribuie la promovarea artizanatului și a artizanilor din România.” ne-a spus Răzvan Giurcăneanu, ucenic șocolatier la Sufrageria Bunicului Jean

 

Ciocolatier

Artisan, meșteșug cu artă sau arta meșteșugului

TheCell lansează o serie de mini documentare despre artizanat și oamenii care aleg să devină artizani într-o lume din ce în ce mai tehnologizată, serie intitulată Artisan.

Este un proiect original TheCell, creat din convingerea că oricât de mult ne-ar simpifica tehnologia viața, lucrurile create de mână au suflet, au poveste, împrumută din personalitatea celor care le creează. De asemenea, în momentul în care cumpărăm astfel de produse, acest lucru ne definește ca oameni; indiferent că vorbim despre produse alimentare sau nu.

Artisan își propune să demonstreze că nevoia de a vedea, simți, crea lucruri făcute de mână nu e ceva ce ține de trecut, ci ceva ce ne definește ca oameni. E o parte din moștenirea pe care o avem de la generațiile anterioare și pe care o vom transmite mai departe. Fără artizanat, am deveni doar niște operatori de mașini. Obiectivul acestei serii este să promoveze oamenii care fac lucruri de valoare, să promoveze un alt fel de viață, dar și să-i inspire pe cei care poate nu au avut curajul să creeze, încă.

Artisan

“Am început să lucrăm la Artisan din dorința noastră de a-i promova pe oamenii care fac lucruri frumoase, unice, speciale, pentru că ne-am dat seama că putem face mai mult decât să apreciem tăcut, din umbră. În plus, se potrivea perfect cu dorința noastră de a crea din ce în ce mai mult content.” spune Teodor Cucu, Creative Director TheCell și regizor al primelor episoade.

“Artisan își propune să demonstreze că nevoia de a vedea, simți, crea lucruri făcute de mână nu e ceva ce ține de trecut, ci ceva ce ne definește ca oameni. E o parte din moștenirea pe care o avem de la generațiile anterioare și pe care o vom transmite mai departe, iar pentru mine, ca fotograf, a fost o motivație în plus să mă implic în acest proiect.” spune Alex Gâlmeanu, partener TheCell si DoP al proiectului. 


Proiectul este susținut online de către Discovery Channel România și Decât o Revistă.


Artisan poate fi urmărit online, pe Facebook  și pe Youtube.

Echipa din spatele Artisan este alcatuită din: 

Teodor Cucu - regizor 
Alex Gâlmeanu - DoP
Ionuț Popescu - Edit & color
George Maftei - Producer
Adrian Ciuplea - Music & Sound Design
Cristian Bănica - Gaffer
Augustin Krysta - Subtitles

TheCell este un tânăr studio independent, ce oferă servicii integrate de strategie, creaţie şi producţie foto/video. Artisan este cel de-al doilea proiect TheCell, după lansarea de anul trecut a Live in TheCell, o serie de mini concerte cu trupe tinere, înregistrate live, în studio.

http://mestesugcuarta.ro

https://www.facebook.com/TheArtisanSeries

URMEAZĂ

Acum la TV

FACEBOOK

YOUTUBE

TWITTER