Siguranța pe munte: Tutorial video (I)

Costin Miu

Indiferent de altitudine, siguranța pe munte are o serie de reguli de bază care se pot dovedi salvatoare. Costin Miu este un ghid montan care a condus grupuri de oameni spre unele dintre cele mai înalte vârfuri din lume cum ar fi:  Kilimanjaro (5.895 m), Aconcagua (6.972 m) sau Mont Blanc (4.810 m) și a învățat importanța respectării măsurilor de siguranță montană aventurându-se pe trasee ca Annapurna Circuit Trek  și ducând grupuri de curajoși până în Everest Base Camp.

Siguranța pe munte în România.

Spre deosebire de țări ca Franța, Elveția sau Italia, unde oamenii au urcat munții încă de la jumătatea secolului XVII, România are o tradiție montagnardă răsărită abia în ultima sută de ani.

Cei mai mulți tineri români nu primesc - în familie sau în anturaj -  sfaturi despre cum să se echipeze corect pentru o drumeție sau despre cum să se comporte pe munte. Așa apar cazurile de oameni încălțați în pantofi sau cizme de stradă recuperați de Salvamont în situații critice, sau de turiști care se întorc senini de pe munte cu buchețele de plante ocrotite ca floarea de colț, bujorii de munte sau garofița Pietrii Craiului. (Costin Miu)

Urmărește campania de tutoriale video realizată de Costin Miu împreună cu Discovery România și află mai multe despre noțiunile de bază ale mersului pe munte: cum îți alegi corect încălțămintea și îmbrăcămintea, ce rucsac ți se potrivește, ce trebuie să conțină el obligatoriu, la ce sunt bune bețele de trekking și casca, cum te hidratezi corect, ce mănânci și multe alte detalii care te vor ajuta să te bucuri de munte în siguranță.

 

URMEAZĂ

Acum la TV

Youtube