Cum sunt priviți (uneori) bicicliștii

Când îmbini pasiunile nu au cum să iasă decât lucruri frumoase în viață, iar noi cu un astfel de gând în minte am pornit să vedem Europa de pe biciclete. Ne-am luat câteva lucruri necesare, am împachetat totul pe ceea ce urma să ne fie mijloc de transport pentru următoarele 3 luni de zile, am stabilit traseul și ne-am luat la întrecere cu drumul. Și, deși socotelile de acasă nu s-au potrivit în totalitate cu realitatea de la fața locului, ne-am bucurat de aventuri pe cinste și de locuri minunate. Am parcurs aproximativ 8500 de kilometri, am trecut prin 13 țări și 10 capitale și ne-am bucurat de peisaje de vis și de multe întâlniri cu oameni frumoși. Practic, în 3 luni de vară am trăit cât nu apucă unii să trăiască într-o viață!

Plecasem de câteva zile și doar ce intrasem în frumosul județ Maramureș, când ne-am dat noi seama că ne e foame și că ne-ar prinde bine o pauză. Am tras la un mic magazin dintr-un sat, iar după un minim de cumpărături ne-am așezat la mesele de pe terasă să ne refacem rezervele de energie. Am mâncat cu o poftă pe care numai bicicleta ți-o poate da și ne-am permis chiar să avem o siestă de câteva minute. Într-un final ne-am motivat să ne ridicăm și să plecăm, căci soarele se grăbea spre seară și noi mai aveam încă mulți kilometri în program. În timp ce ne așezam bagajele însă, una din fetele care lucra la magazin și care se tot învârtise pe lângă noi dar nu îndrăznise să se bage în seamă, și-a făcut curaj și ne-a întrebat dacă chiar facem ceea ce facem de plăcere. Noi – după câteva clipe în care am schimbat priviri nedumerite – am izbucnit în hohote nestăpânite de râs și a trebuit să treacă puțin timp ca să ne revenim. Când am făcut-o însă, am avut grijă să nu rămânem datori cu răspunsul: “Nu, ne-au obligat unii la București!”, i-am strigat în timp ce urcam pe bicicletă, pornind spre Sighet. 

Europa în 80 de Zile

Europa în 80 de zile pe bicicletă

80 de zile în Europa

Vara trecută, Bogdan Matei a plecat într-o tură de bicicletă prin Europa, alături de doi prieteni. Timp de aproape 3 luni au parcurs peste 8300 de kilometri prin 13 țări și 10 capitale. Au trecut Carpații, Pirineii și o parte din Alpi şi s-au bucurat de plajă la Marea Nordului, Oceanul Atlantic și Mediterană. Pe scurt: au avut parte de experiența vieții lor!

 În săptămânile care urmează îl vom lăsa pe Bogdan să vă povestească întâmplări din timpul călătoriei sale.

Europa în 80 de Zile

Europa în 80 de Zile

Europa în 80 de Zile

FACEBOOK

YOUTUBE

TWITTER