#cycletheamericas - Radu Păltineanu – traversarea Americilor pe bicicletă

Radu Platineanu

Radu Păltineanu a plecat din București pe 28 iulie spre Alaska, de unde intenționează să pornească într-o expediție în premieră pentru România: traversarea completă a celor două Americi pe bicicletă.

Expediția în sine va dura 9 luni și a început pe 1 august din punctul cel mai nordic al șoselei panamericane, localitatea Deadhorse din apropierea golfului Prudhoe din Alaska și se va sfârși în punctul cel mai sudic al șoselei panamericane, Ushuaia în Argentina. În America de Nord Radu va traversa toată Alaska și ținutul Yukon, iar Statele Unite ale Americii le va traversa pe “The Great Divide”, cea mai lungă șosea off road din lume. Apoi urmează Mexicul și America centrală, iar din Panama Radu a decis să ia o barcă până în Columbia fiindcă nu există căi terestre care să lege cele două țări (continente), în afară de ceva cărări cunoscute numai de localnici care fac trafic cu droguri. Odată ajuns în America de Sud românul va traversa Columbia, Ecuadorul, Peru, Chile, Argentina și în cele din urmă din nou spre sud, spre Ushuaia. Tot în cadrul aceleiași expediții Radu are în plan și două ascensiuni, pe cele mai înalte vârfuri ale Americii de Nord și Sud, vf Orizaba (5638 m ) din Mexic, respectiv, Oyos del Salado (6893 m) în Chile, continuând astfel un alt proiect început anul trecut și denumit “Volcanic Seven Summits”, dorindu-și să urce pe cele mai înalte vârfuri vulcanice de pe cele 7 continente.

Radu Păltineanu va fi însoțit în puncte cheie ale expediției de către cineastul Ioan Roman, acesta urmând să documenteze călătoria lui Radu.

Personalități din lumea sportului românesc s-au alăturat în a-l susține pe Radu Păltineanu în demersul său. Printre aceștia se numără Ilie Năstase, Ivan Patzaikin, Constantin Lăcătușu, Lucian Bute, Leonard Doroftei, Gabriela Szabo și Alex Găvan.

Pentru a duce la bun sfârșit o astfel de expediție, Radu a pus la punct și o campanie de strangere de fonduri pe platform indiegogo unde oricine poate contribui.  Poți contribui și tu accesând acest LINK.

Radu Platineanu

Radu Platineanu

Radu Platineanu

Radu Platineanu

FACEBOOK

YOUTUBE

TWITTER