Harta INTERACTIVĂ a calității drumurilor din România

Folosind informațiile primite de la șoferi și utilizatori ai forumurilor Construim-Romania.ro si PeUndeMerg.ro un internaut a creat o hartă a calității drumurilor din România. Informațiile primite sunt de actualitate și prezintă starea și calitatea a peste 20.00 de segmente drumuri din România.

Pornind de la harta statică realizată de utilizatorul Vancouver, echipa Enjoymaps a prelucrat informațiile realizând o hartă interactivă. Drumurile pe hartă sunt clasificate în “Drum excelent”, “Drum bun”, “Drum acceptabil” sau “Drum rău, cu multe gropi sau neasfaltat”.

"Pe baza datelor de la OpenStreetMap am clasificat aprox. 20.000 de sectoare de drum, care mai apoi au fost unite în sectoare de drum mai lungi. Pentru continuitatea drumurilor, le-am clasificat și în interiorul orașelor, chiar dacă știm cu toții calitatea, de cele mai multe ori, inferioară a drumurilor urbane. Anumite erori pot apărea din interpretarea hărții statice, datorită gradului de generalizare a acesteia, dar per ansamblu, noi zicem că este o hartă utilă pentru toți cei care pornesc la drum și vor să știe ce-i așteaptă", a explicat fondatorul Enoymaps.ro, Ovidiu Csilik pentru Hotnews.ro.

HARTA INTERACTIVĂ este disponibilă pe site-ul Enjoymaps.ro.

Harta drumurilor în România

FACEBOOK

YOUTUBE

TWITTER